donderdag 8 februari 2018

08/02 Alles gaat gewoon door

Het leek allemaal al best lang goed te gaan, maar helaas was een urineweginfectie toch niet te voorkomen. Weer 10 dagen antibiotica. Helaas kostte het hem een paar dagen school, dinsdag gingen we weer gewoon. Paal op de rolstoel, pompen eraan en gewoon in de klas. Moeder op een krukje buiten de klas, luisterend of de pomp gaat piepen.
Het gaat prima in groep 8. Maar de maand januari is altijd zo'n vermoeiende maand voor de kinderen op school, met alleen maar van die cito toetsen. Ze zijn dan op het eind van de dag best heel moe. Maar gelukkig is het nu weer bijna carnavalsvakantie.
Ondertussen genieten mijn twee meiden van het turnen en ineens zijn daar ook de mooie successen. Wiese behaalde voor het eerst na heel hard werken een echte medaille. Derde tijdens de regiofinale in Tilburg. Voor de liefhebbers een filmpje Wiese brons En ook Myrne haalde een medaille en nog wel goud tijdens de halve finale regiokampioenschappen te Boxmeer. Ook daar is een filmpje van, maar dat mag je zelf zoeken als je het echt leuk vindt. Natuurlijk is dat geen eredivisie, maar dat maakt niet uit. We zijn trots op deze medaille.
De jongens hebben nog winterstop bij het voetballen.
We zijn ondertussen druk bezig geweest met het regelen van de elektrische lattenbodem. En het is gelukt. Wel een paar keer mailen en bellen, want je moet gewoon in de hulpmiddelen wereld overal steeds achteraan. En dan ook soms van die niet zo'n fijne vragen krijgen. Maar het is niet anders. Moet het wel elektrisch? Geen idee, wat is het verschil. Oh bij de handmatige moet je kind "even" uit bed om het hoofdeinde plat te leggen. Had ik je niet al uitgelegd, dat het kind niet kan staan en aan 3 tot 4 pompen vast zit in de avond? Oh ja..
Ach ja.
Nog een punt in de zorg. Het overtrokken e-health verhaal. Ja we kunnen tegenwoordig met een app in je dossier, maar ik vind het allemaal maar matig . Bloeduitslagen en kweken staan pas ruime een week na bekend zijn in je app. Beeldmateriaal is niet te vinden net zo min als de verpleegkundige verslagen tijdens opname en een beleid is helemaal zoek.
Ook is er tegenwoordig een nieuwe wet die beveildigde mail verplicht. Nou mooi bagger! Steeds opnieuw inloggen met je google - account met alle riscico's van dien! Is dat dan veilig. Nee natuurlijk niet. En ik wil gewoon snel kunnen mailen. Die betutteling van de overheid weer. Wat wordt er nu gemaild? Mijn kind heeft koorts en urine weggebracht naar huisarts en daarna nog een keer het rapport. TJonge wat spannend. Ik wil snel kunnen zien wat het antwoord is. Juist de mail zorgt nu voor korte lijntjes. Niet steeds codes invullen etc. en de arts weet als ik mail dat het serieus is.
De bestellingen van radboud gaan ook via mial. Dan krijg je een mail terug zonder te weten van wie. Heel veel moeite doe je om dat kreng te openen om vervolgens te lezen:" We hebben uw bestelling in goed order ontvangen." Had ik hem maar niet geopend. Ik stuur nu standaard een mail terug: "Ik open geen beveiligde mail meer."
En een app zou je zeggen? Hoeveel moet je er dan hebben? 5 bedrijven waar je besteld. Het ziekenhuis zelf? Zolang er geen eenheid is in sytemen wil ik gewoon kunnen mailen.
Nu verbieden ze iets voordat er een goed systeem is en dat is altijd fout. En nee dat is niet goed. Er worden mensen in het diepe gegooid en geen goede oplossing geboden. Het lijkt allemaal zo simpel maar het is het zeker niet.

1 opmerking:

Wanda (GoldSpots) zei

Onder het filmpje van Wiese ook al gezegd maar echt top gedaan!

En ik begrijp helemaal wat je zegt over de verschillende apps en regeltjes. Gek worden doe ik er al van en heb met flink wat minder te maken tegenwoordig maar toch. Apotheek gebruikt inlog van cijfers nĂ¡ registreren telefoon. Radboud heeft idd dubbele inlog. En Isala net zo. Maar doordat de systemen totaal niet op elkaar lijken moet je ook elke keer weer zoeken...

Medireva gaat voor mij wel makkelijk met de app. Op tablet ingelogd en daar blijf ik dat tenzij er een hele grote update is.

Eerst maar eens eenzelfde systeem bij alle ziekenhuizen en dan een simpelere versie om te mailen met de arts. Zou veel beter werken voor iedereen, artsen incluis.