donderdag 11 december 2014

11/12 decemberdrukte

Inmiddels is Sinterklaas weer het land uit. 5 december viel op een vrijdag dus vroegen wij de Sint om nog wat Zwarte Pieten hier te laten om op 6 december een leuke avond te kunnen hebben. Tenslotte is op vrijdag papa nooit thuis en is ook Stan in de bakkerij.
Maar 6 december werd een hele leuke avond. Eerste weer heel trouw gourmetten en daarna werden er idd cadeautjes gebracht. Eindelijk kwam er toen een eind aan de zenuwachtige Wiese en Rob. Wie 6 gooide mocht een cadeautje pakken. Het was een hele gezellige avond met volop gezang van Sinterklaasliedjes. Volgens mij hebben de buren ook mee kunnen genieten want ook de grote zongen uit volle borst mee. Hilarisch!
Rob had zaterdagmorgen wel weer pech Een enorme pijnaanval in zijn zij. Zo erg dat hij zelf naar tramadol vroeg. Dat was even flink actie. Helaas kon hij daardoor niet gaan tennissen. Ook 's middags ging het niet lekker, maar gelukkig hielp de paracetamol IV wel. Zo kon ook hij genieten van de avond.
Zondag was eigenlijk zowat het zelfde. Niet helemaal fit en een kind wat stil ging liggen op de bank. Beetje zorgen dus.
De antibioticakuur was eindelijk maandag weer afgelopen. Dus de kinderarts mailen met vervolg stappen. Dat werd dus weer opnieuw urine inleveren.
Verder wil zijn darm gewoon niet genezen. De pentasa helpt niet. Niks gek, want het blijft er ook niet lang genoeg in. Dus maar mailen, want je kunt gewoon zien dat de restcolon echt ontstoken is aan alle rotzooi die eruit komt.
Ik werd gebeld dat de chirurg en de kinderarts ook wilde dat we maandag op de poli kwamen. Zo kunnen we mooi overleggen over de vervolgstappen, want dit kan zo niet langer. Op den duur moeten ze dat laatste stukje darm ook maar verwijderen.
Rob moet waarschijnlijk binnenkort toch weer een kleine OK. De opening van de montistoma is veel te nauw. Katheteriseren in de Rolstoel is amper nog mogelijk. Vandaag dus telefoon gehad van de uroloog en dit even samen besproken. Ook de vele urineweginfecties vindt hij zorgelijk. Vooral het feit dat het zoveel verschillende bacteriƫn zijn is een raar feit.
Maandag wil hij dan ook heel graag aansluiten in de poli om even alles door te spreken. Dat wordt dus onverwacht een MDO poli. Wel beter, want zo kunnen we met vier tegelijk overleggen. Scheelt heel veel tijd.
Verder zijn we nog bezig om certificaten te krijgen voor alle medische handelingen die ik momenteel uitvoer. Dit is nodig om aan te tonen dat alles wat we doen niet bepaald mantelzorg is en wel degelijk via scholing in het ziekenhuis is aangeleerd.
Dat Rob nu naar de ZVW gaat is inmiddels wel duidelijk. Tot april lijkt er ook nog niks te veranderen nu. Maar wat de praktijk zal worden is nog steeds onduidelijk. Sowieso dus nog 3 maanden in onzekerheid zitten hoe alles zal gaan. Veel informatie hebben we nog steeds niet.
Maar veel tijd hebben we komende tijd ook niet. Tenslotte is het bijna kerst en dan is het een drukke tijd voor de bakkerij. Zelf kan ik minder meehelpen ivm de zorg, maar straks als de kinderen vakantie hebben dan wordt er maar naar de bakkerij gegaan om toch het nodige werk te doen. Infuuspaal en pompen gaan gewoon mee.
Nu hopen dat er maandag oplossingen komen voor de ongemakken die Rob nu steeds heeft. En hopen dat we dan ook al de uitslag van urinekweek hebben. Dat zou wel makkelijk zijn. Rust kennen we in ieder geval voorlopig niet.

assortiment Bakkerij Deze link brengt je naar de kerst en nieuwjaarslijsten van onze bakkerij..

Geen opmerkingen: