dinsdag 11 november 2014

11/11 Het gaat weer de goede kant op

Het waren in het begin wel spannende dagen. Hoe zou het zo zijn. Nu echt een ziekenhuis thuis. Bloeddruk goed in de gaten houden. Temperatuur, saturatie, vocht. En steeds tussendoor alle medicatie. Vooral vrijdag was Rob heel ziek nog. Steeds spugen. Gelukkig had ik nog ondansetron in huis en dat diende ik dan steeds toe via het infuus. Helaas hielp het niet afdoende en bleef Rob spugen.
Inmiddels was zijn urine ook enorm rood en zakte de bloeddruk wat. Snel een mail naar de kinderarts met alle gegevens. En wat ik eigenlijk al verwachtte moest ik ook gaan doen. Een extra vochtbolus toedienen.
Omdat het nog niet genoeg was, moest dat in de avond worden herhaald en eindelijk steeg de bloeddruk weer en begon Rob weer te plassen. Het was zo fijn dat we dit alles op deze manier konden doen. Rob in zijn eigen omgeving en eigen ritme. Niks AB toedienen op de ziekenhuistijden , maar op tijden die gewoon paste bij de gang van alle dag. Niks vreemden die binnenkwamen als Rob net lag te slapen of even met rust gelaten wilde worden, maar gewoon rust als hij dat wilde. Kortom het was de hele dag observeren, interpreteren en anticiperen. Vrijdag op zaterdag was het wel een nacht die maar doorging. Heel veel zorg. Maar zaterdag morgen leek daar dan echt de eerste verbeteringen.
De koorst was iig weg. Wel was Rob nog extreem moe en alle controles wezen er ook op dat we er nog lang niet waren. Het verslagje met alle getallen werd weer naar de kinderarts gestuurd en hij was best tevreden.
Zondag verliep eigenlijk hetzelfde. Geen koorts meer, maar gewoon lekker rustig aan doen. De urine werd ook weer helderder, dus dat ging ook vooruit. Het waren hectische dagen, maar toch in de rust van thuis enorm goed. Toch nog even 10 minuten naar het voetbalveld geweest op zaterdag. Even naar Luuk kijken. Gewoon omdat je dochter thuis zit en je binnen 2 minuten er weer kunt zijn.
Op zondag kon ik gelukkig weer gewoon even turnles geven aan mijn meiden. John was bij Rob en alles was weer stabiel. De antibiotica hielp.
Er waren idd 2 bacterien gevonden. 1 in zijn bloed en de andere in zijn urine. Gelukkig kon voor beide augmentin gebruikt worden.
Maandag en vandaag worden nog gebruikt om aan te sterken. Rob ligt nog erg graag. Gisteren was het ook nog wel te merken. Hij wil wel, maar de energie is er nog gewoon niet. Dan merk je wel dat Rob echt heel heel ziek is geweest. Nu krijgt hij nog steeds 4x daags augmentin via het infuus.
En hopelijk is dat voldoende. Lang zonder infecties zal toch niet gaan.
En maar snel eens een mooi bestand maken om gegevens in te vullen, om parameters in te vullen en vochtbalans te maken. Zodat het miniziekenhuis thuis ook daarin een beetje professioneel oogt. :-)

Geen opmerkingen: