maandag 3 juni 2013

03-06 Schoolreis en Landgoed t Loo

Eindelijk lukte het een keer. Na 3 jaar op een rij niet mee te hebben kunnen doen  met het schoolreis, kon Rob eindelijk mee op schoolreis. Ook Gijs, Luuk en Wiese waren helemaal blij want de schoolreis ging naar Toverland.
schoolreis en lekker in de autostoel
Natuurlijk mocht ik ook mee, want tenslotte gaat de verzorging gewoon door en ook het feit dat er veel getild moet worden is natuurlijk niet fijn als dat door andere gedaan moet worden. Het blijft tenslotte opletten. Het zou dus ook een dag zonder TPV worden, dus dubbel feest. We hadden wel een autostoel nodig voor in de bus. En met een sjorband kon ik die vast zetten en zo kon Rob ook goed in de bus zitten te midden van zijn klasgenoten. Er gewoon bijhoren was vandaag het motto. En dat lukte uitstekend. Rob ging in heel veel attracties en zelfs overwon hij zijn angsten om toch in de achtbaan te gaan. Tja tenslotte gingen de kinderen uit zijn klas ook heel stoer. Alleen was hij na 1 keer toch genezen, want het deed wel erg veel pijn aan zijn buik. Dat is dan ook meteen weer heel confronterend. Gelukkig is Toverland een park met veel verschillende soorten attracties. En bij 1 attractie (soort van piranha) mocht Rob met een paar kinderen bij een aparte ingang naar binnen en hoefden we niet in de rij te wachten. En de kinderen vonden dat natuurlijk wel stoer en zo werd Rob nog een beetje een held ook nog. Ook Gijs, Luuk en Wiese vermaakte zich helemaal super en zo kwamen we samen om 18 uur helemaal moe thuis!.
Ridders!!!
Maar alsof het voor ons nog niet op kon had ik via Twitter een weekendje Landgoed t Loo van Landal greenparks gewonnen. We mochten een weekend lang helemaal gratis in een 8 persoonshuisje. Helaas kon vrijdag John nog niet mee, en ook Stan moest zaterdag nog werken. Dus ging vrijdag Lotte mee met ons. Lotte, Myrne, Gijs, Luuk Rob en Wiese en ik kwamen vrijdag om 18.30 aan in het park. De eerste indruk was meteen heel goed, want we hadden een prachtig net huisje, vlak bij de gran Palace. Omdat de temperatuur aangenaam was konden we ook lekker even naar buiten en de Gran Palace ontdekken waar ze al snel een kastelen restaurant ontdekte met ridders. Dat vonden ze al meteen heel mooi en ik moet zeggen dat het er ook erg mooi uitzag.
Zaterdag was helaas een koude dag maar gelukkig was het droog. We gingen naar het zwembad. Daar was het lekker warm en zeker het water was lekker aangenaam. En wat is het toch lekker dat Wiese nu haar zwemdiploma heeft. Ook Rob is al wat minder angstig in het water. Helaas was er geen goede kleedruimte voor mensen met een beperking. Het is echt lastig om Rob te moeten verzorgen als hij niet kan liggen. Gelukkig ontdekte ik een EHBO tafel en daar ging ik Rob maar omkleden. Beetje afdekken dat niemand mee kon kijken.
uiteten met echte stenen kopjes
Ook was er binnen nog een leuk speeltoestel en daar vermaakte de 4 jongste zich wel in . Myrne had vooral het springkussen buiten ontdekt en zo speelde ze allemaal heerlijk. Een voorwaarde van de prijs was wel een keer uiteten. Nou was dat geen straf in het buffet restaurant in het kasteel. We werden begroet door een nar en moesten buigen voor de koning. Maar de kinderen genoten ervan en  het eten was echt erg goed. Vooral de spareribs geloof ik. Krijg nog een rood hoofd als ik het bordje met botjes die afgekluifd waren.
pontje op en neer
We waren net klaar met eten toen als verrassing papa Stan Manouk en Indy er ineens waren. Super gezellig! Dus de avond kon niet meer stuk en 2 luchtbedden brachten uitkomst. Rob moest toch al op een luchtbed bij ons liggen omdat er maar 1 slaapkamer beneden was en die infuuspaal naar boven sjouwen is geen goed idee. Zondag werd daarom ook een super dag. De zon scheen en als je uit de wind was was het nog echt aangenaam. De jongens speelde voetbal op het strandje en we zaten wat te genieten op een soort van steigertje. Ook het pontje was een favoriete bezigheid van de jongens.
Ja het werd een heel relaxte dag. Een dag met Genieten. Ja inderdaag met een grote G. Het was een zeer geslaagd weekend. Ik wil Bas Hoogland en Landal dan ook enorm bedanken en ik meen het als ik zeg dat dit park een echte aanrader is voor de mensen.
En hoe het met Rob gaat? Ach na zo'n dagen is het goed op. We geven hem nu definitief minimaal drinken en minimaal eten, want zo gauw hij iets te veel drinkt of eet dan gaat zijn stoma meteen heel hard lopen. Ik weet nog steeds niet of we er goed aan doen.
Waar ik ook even reclame voor wil maken is voor onze nieuwe site. Marjo Brouns Cora Postema en ik zijn alle 3 mantelwerkers en mantelzorgers. We hebben een site gemaakt omdat we met zijn 3-en ons verhaal willen vertellen zodat we eindelijk met zijn allen kunnen praten MET ipv van OVER mantelzorgers. Er worden nog te vaak dingen georganiseerd waar dus gepraat wordt over en niet met ons. Ook in het ziekenhuiswereldje is het belangrijk om met de mantelzorgers veel te bespreken. Zij doen tenslotte de zorg thuis ook en weten vaak haarfijn wat er speelt. Zorg doe je samen. Dus neem een kijkje op onze site http://www.sprekendemantelzorgers.nl/

4 opmerkingen:

Simone zei

Wat super fijn om te lezen allemaal! Ondanks alles toch nog wat lichtpuntjes en ook nog eens genieten met een hoofdletter G! Top hoor! Het is jullie van harte gegund.

Anoniem zei

Wat een leuk, positief verhaal. Het is jullie van harte gegund ! Genieten met een zachte G. Gr.Gerard

@Stefskes zei

Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!

Oppas zei

Wilt u af en toe ook graag eens een weekendje alleen weg zonder u schuldig te voelen om uw kind achter te laten? Vind dan nu een lieve en zorgzame oppas met ervaring op nl.care.com