woensdag 23 november 2011

23-11 igG waarde aan de lage kant

En weer een tripje naar het Radboud. Tot grote schrik stond de weegschaal vanmorgen op 16,8 kg. Ay Rob is weer flink afgevallen. Dus misschien maar goed dat Rob weer naar het ziekenhuis moest.
Door de mist heen, maar gelukkig toch goed te rijden arriveerde Rob en ik om 10.15 bij het Radboud. Nog tijd genoeg en Rob vermaakte zich in de wachtkamer met de Nintendo. Ron 11.15 konden we bij Dr. Jos Draaisma terecht. Tja in de toestan van Rob zit niet veel verandering en zijn gewicht neemt af. Toch had dr. Draaisma nog iets afwijkends gevonden. De igG waarde van Rob stond op 4.45 . Deze waarde geeft een afweerwaarde aan. Heb je een infectie dan is deze waarde hoog. Nou goed toch zou je zeggen, waren het niet dat het bij Rob dus aan de onderkant zit. Dus heeft Rob te weinig afweer. Juist met zijn voorgeschiedenis van osteomyelitis zou je verwachten dat deze waarde dus hoger is.
Nu wil dr. Draaisma Rob vaccineren met Pneumo 23 . Daarna kunnen ze gaan testen hoe het igG hierop reageert en dat geeft aan of Rob dus genoeg afweer kan hebben tegen ziektes. Het zou zijn vermoeidheid kunnen verklaren. Ook gaan we beginnen met toedienen van immunoglobine over 4 weken. We kunnen wel wachten en kijken hoe Rob reageert op het vaccin, maar dat duurt nog 3 mnd. Blijkt dan dat het daaraan ligt, dan is het zeker duimen dat Rob niks krijgt en daarom gaan we toch starten.
Ja, het is lastig maar zeker een houvast. Ik heb ook al vaker geroepen dat zijn lijfke het gewoon allemaal niet aankan en dat Rob er niks bij moet krijgen zoals griep of longontsteking en nu lijkt dit bewaarheid te worden.
Ik kreeg ook nog telefoon dat Rob donderdag geopereerd gaat worden en daarom is besloten om het vaccin pas na de operatie te geven, want een bijwerking kan koorts zijn en dat moeten we niet hebben.
Mocht Rob de vrijdag weer zijn afgevallen, dan wordt Rob maandag al opgenomen om hem goed op krachten te krijgen voor donderdag.
Hoe die waarde dus laag kan zijn, daar gaan we nu dus naar kijken. Het kan vanalles zijn en een incident, maar dat laatste is ook weer onwaarschijnlijk.
Nog even naar de apotheek om het vaccin op te halen en daarna weer naar huis...
Even laten bezinken en weer doorgaan! Keep on smiling :-)

4 opmerkingen:

Unknown zei

zie je je gevoel zat dus weer in de goede richting he.. hopelijk helpt het jullie kanjer allemaal zodat hij wat meer weerstand krijgt en er wat meer tegen kan..

Marjan zei

Heel dom misschien, maar zo heb ik het niet bedoeld dan, maar waar moet Rob aan geopereerd worden?
En ja schat, moedergevoel liegt never!
Liefs Mar

Pim Uijttewaal zei

Goed dat er nu actie wordt ondernomen, is ie veel afgevallen? Groetjes en sterkte in de strijd...

Anoniem zei

Tjonge jonge, wat kan ik nog zeggen. Behalve dat wel weer blijkt dat ze gewoon naar moeders moeten luisteren!

Als antwoord op je vraag: Faya heeft geen vaste slaaphouding. Ze slaapt wisselend op haar buik, rug en zij.

Volgende week naar de kinderarts, dan wil ik ook zeker weten of ze geen vorm van spina (occulta) heeft. Ivm haar "dimpeltje". Ben benieuwd.

Maar nog meer naar jullie! Heel veel sterkte weer volgende week.

Dikke knuffel van ons.