donderdag 5 april 2007

5-4 Rolstoel mag worden besteld

De vrijdag was het weer een ochtend dokter. Koorts en hele onrustige nachten. Rob had oorontsteking en last van zijn luchtwegen, dus antibiotica.
Dinsdag was een vol programma. Eerst weer alle instanties gebeld over hoe het nou stond met de rolstoel. De mevrouw van de gemeente zou de zaak vandaag behandelen. Ben benieuwd. Vlug naar Blixembosch voor de therapie en daarna naar Nijmegen voor onderzoeken. Eerst stond er een UDO op het programma. Gelukkig ging de katheter er deze keer wat beter in. Wel moest Rob proberen stil te liggen. 2 keer was het een hele moeilijke opgave. Maar de 3de keer ging het met behulp van leuk speelgoed beter. Al met al duurde het een uur. Het 2de onderzoek was een mictiesystogram. Er wordt dan via een andere katheter contrastvloeistof in de blaas gespoten en er worden dan verschillende rontgenfoto's gemaakt. Helaas ging de katheter inbrengen weer niet. Dus moesten we weer terug naar de poli. Een hele wandeling met Rob in de doeken, zodat we hem niet steeds hoefde aan en uit te kleden. Op de poli ging het gelukkig wel. En dus weer die lange gang door naar de rontgen. Daar verliep het onderzoek redelijk. Rob vond het niet echt prettig en tussendoor was het echt heel hard huilen.
Als laatste was een echo nieren/blaas aan de beurt. Gelukkig ging dat wel soepel.
Donderdag was het weer bellen met Welzorg. En eindelijk had de gemeente toestemming gegeven om de rolstoel te bestellen. Zelfs de mensen bij Welzorg waren enthousiast. Ze vonden dat ons echt onrecht was aangedaan en waren oprecht blij.
Ook was er een mevrouw van het CIZ hier, die precies uit moest zoeken welke aanpassingen nou precies nodig zijn hier in huis. Wel heeft de gemeent weer een fantastische blunder gemaakt. Eigenlijk had haar bezoek gecombineerd moeten worden met het bezoek van de bouwkundige. Maar ja als de ambtenaar van toeten nog blazen weet....
Gelukkig kunnen ze 19! april beide. Oh ja. Rob begint een echte kletskous te worden. Alles begint hij na te zeggen. Zelfs het woord katheter zei Rob al. Kateeeeeeee. Moet niet gekker worden.

Geen opmerkingen: