vrijdag 1 maart 2019

Dagen om nooit te vergeten dankzij st Kanjerwens (deel 2)

Nadat Rob de nodige zorg had gehad en weer was uitgerust, keerden we terug naar het trainingscomplex. Daar wachtte niemand minder dan Patrick Kluivert ons op. Wat een sympathieke man is dat toch! En we gingen daarna kijken naar een wedstrijd van zijn zoontje Shane.
Ongelooflijk wat kan dat manneke voetballen. In het begin van de wedstrijd nam Peter mij apart.
Hij had kunnen regelen dat Rob die avond het veld op mocht bij de spelers van de FC Barcelona. De kinderen gaan dan met alle spelers op de foto. Niet te geloven. De droom van Rob zou uit gaan komen. Op de foto met Messi!
Maar toen zei Peter ook dat ik Rob dan ruim 15 minuten alleen zou moeten meegeven. Ja en dan schrik je even. Want als Rob aan de pompen zit, kan er gewoon heel veel gebeuren en ik moet in de buurt van Rob kunnen zijn. Dat kon Peter op dat moment ook even niet beloven. Ik besloot om John even te bellen wat nu wijsheid was. De ze droom kon ik Rob niet afnemen, maar in noodgeval moest ik wel bij Rob kunnen komen, en wat heb je eraan als je droom uitkomt, maar er niet van kunt genieten meer. Wat een dilemma.
Ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte op Patrick Kluivert af. Ik legde hem het verhaal uit, en helaas en stom, ik kon het niet droog houden. Het verhaal van Rob maakt indruk op hem en hij vertelde mij wel dat als ik beneden kon staan, ik zo over de boarding kon springen om bij Rob te komen.
En als er mensen zijn die het weten, dan moet dat geregeld kunnen worden. Ook Peter gaf mijn toen de geruststelling dat het geregeld moest kunnen worden.
En zo konden we verder genieten van de wedstrijd van de 10 jarige Shane , heerlijk in het zonnetje en ik wist dat Rob een grote verrassing te wachten stond. Kippenvel.  Na nog even gezellig met het gezin Kluivert gesproken te hebben, keerden Rob, Myrne, Joaquin en ik terug naar het hotel omdat de zorg weer gedaan moest worden, en Peter was alvast in het Camp Nou.
Nadat de antibiotica was ingelopen en de TPV weer liep, liepen ook wij naar het grote stadion
Bij de ingang werden we opgewacht en 2 vriendelijke dames stonden ons te woord. Joaquin had van de stichting ook een kaartje gekregen, waarvoor onze dank en zat elders in het stadion. We waren weer erg blij met het Spaans van Myrne want heel veel kon daarom echt worden duidelijk gemaakt, waaronder de medische noodzaak voor iemand in de buurt van Rob te zijn. Ik sprak nog wat met die 2 dames en we kregen het over het miraglo van leuven. De tranen kwamen bij deze 2 dames in de ogen. Wat zijn het toch mooie mensen in Spanje.
De 2 begeleiders die Rob zouden begeleiden naar het veld, begrepen door Myrne en deze 2 dames nu ook de noodzaak en we kregen een heel goed plan. Peter en ik mochten bij de cornervlag gaan staan, waar we prachtig uitzicht hadden en Myrne mocht met de begeleiders mee het veld op, omdat ze gewoon met haar goed konden communiceren en Myrne mij in geval van nood kon waarschuwen. En toen konden wij Rob de verrassing gaan vertellen. Rob was zo ontzettend blij dat hij het veld op mocht. Wie kan dat nu zeggen dat je bij FC Barcelona op het veld hebt gestaan met alle spelers. Kippenvel over mijn hele lijf! Daar gingen we met zijn 4en door de lange gangen richting het veld. En weer geen problemen met de rolstoel. Ongelooflijk! Ongekend. Rob werd steeds nerveuzer en nu Myrne ook. Want voor haar was het nu ook extra spannend. Twee van je kinderen die op dat moment zo stralen! Zo ontzettend gaaf.
Bij de cornervlag werd een foto gemaakt . De warming up van de spelers begon en na die warming up gingen heel veel kinderen in de richting van de middellijn. Rob werd als eerste het veld op gereden en daar stond hij in afwachting van de spelers. Het clublied van de FC klonk en de spelers kwamen op. En wat daarna gebeurde overtrof alle verwachtingen. Want niemand minder dan Lionel Messi kwam juist achter Rob staan en zijn hand lag op de schouder van Rob. Een grote droom kwam uit. De Messi.. zomaar achter Rob. Ongelooflijk! En dat het indruk maakte bleek wel toen Rob en Myrne zich weer bij ons voegde. Niet alleen tranen bij hen, maar ook bij de begeleiding. Zo ontzettend gaaf. Niet te geloven. Rob was zo blij, daar zijn geen woorden voor te vinden.
Daarna gingen we naar boven om daar de wedstrijd te gaan bekijken. Het leuke was dat juist Messi de goal maakte.
In de rust kwam de stadion begeleider de foto brengen en nam ons mee naar de andere kant van het stadion zodat wij de tweede helft ook weer aan de kant stonden waar Barcelona zou moeten scoren. Dat gebeurde helaas niet. Messi miste en penalty, maar wat hebben we enorm genoten. Het was een fantastische dag!
de 1-0 van Messi
Daarna liepen we te voet naar ons hotel. Nagenieten van alles wat er vandaag was langsgekomen. Twee stralende gezichten gezien en wat geniet je dan enorm.
Midden in de nacht kreeg ik nog een appje dat we we toch eerder die ochtend weg zouden gaan dan gepland. Oei. Daar had ik even met de pompen geen rekening mee gehouden, maar we zouden wel zien.
En dat we eerder op moesten staan dan verwacht, dat was helemaal niet erg als  je wist wat er deze dag nog kwam. Peter legde het me uit en ik maakte Myrne en Joaquin snel wakker. Het zou een nog mooiere dag worden dan ooit verwacht. Ook voor Peter kwam dit als een verrassing, hij had het gehoopt, en het kwam er toch. Maar Patrick Kluivert is na het hele verhaal iets gaan regelen.
Na een heerlijk ontbijt gingen we weer op weg naar St Joan Despi. Jawel, Het trainingscomplex. Daar stond Patrick Kluivert ons op te wachten. De trainer van FC Barcelona kwam na een tijdje en we mochten mee naar het trainingsveld.



Daar kwam dan ook het team van FC Barcelona. Alle spelers gaven Rob en ons allemaal één voor één een hand en zowat het hele team ging daarna met de kinderen op de foto. Zo ontzettend mooi! Niet normaal meer. Het is een  unicum dat je zo´n training mag bijwonen, maar het is st  Kanjerwens dan toch gelukt. Patrick Kluivert heeft het kunnen regelen.
Helaas was Messi bij de fysio. Maar dat mocht de pret niet drukken. We genoten in de stralende zon van de mannen van FC Barcelona A.
Maar de grootste verrassing kwam nog. We mochten komen naar de plek waar veel spelers naar buiten kwamen en zo konden we op de foto met oa Piqué, Murillo, Vermaelen en Vidal. Het was genieten.
Maar toen vertelde Peter dat ook Messi zou komen en Rob schoot meteen vol. Zijn idool kwam speciaal voor Rob naar buiten. En daar was hij! DE Messsi. Tranen bij Rob. En Messi ging met Rob op de foto en Rob kreeg ook een handtekening. Oh dat manneke genoot.  Het was geweldig.
En uiteraard gingen wij allemaal even met Messi op de foto. Want wie wil dat nu niet! Het was onbeschrijfelijk dit. Zo gaaf allemaal. Alle suppelatieven beschrijven niet wat je op dat moment voelt.
Deze dag gaan we nooit vergeten en We stonden met vijven te genieten.
Wow. Messi
Daarna gingen we toch naar het hotel want tenslotte gaat alles weer door. De foto´s met Messi werden door Peter aan iedereen getoond. En iedereen die het zag was vol ongeloof. Want wat een moment.
De middag hielden we echt rust om vervolgens in de avond weer bij La Taverna de Barcelona te gaan eten. En zij deden ons dit etentje cadeau. Wat ontzetten lief van ze! Heerlijk gegeten. Super gezellig nagenoten van de bijzondere ochtend.
Daarna weer met een taxi naar het hotel. Joaquin nam afscheid en beloofde snel naar Nederland te komen. Myrne bracht hem naar de trein.
Rob viel doodmoe in slaap, maar met een glimlach op zijn gezicht. Nog aan het genieten geloof ik
De volgende dag was de laatste dag. Het ontbijt was weer goed en de spullen waren gepakt.
De taxi geregeld en we bedankte NH Hotel Constanza voor hun enorme gastvrijheid. Wat een vriendelijk personeel en wat een gastvrijheid. Fantastisch.
Op naar het vliegveld waar alles weer soepel verliep.
Terug in Eindhoven
De vliegreis naar huis verliep prima en rustig. Het mooie weer zorgde voor een mooi uitzicht en weer bood Transavia ons een gratis drankje en hapje aan. Zo lief! Deze kleine dingen maakt alles zo speciaal. Een kanjerreis. Een bijzondere reis.
En dan land je weer op Eindhoven Airport en is het avontuur voorbij.
Het fantastische avontuur dat we nooit meer zullen vergeten.

Peter je hebt de reis heel bijzonder gemaakt voor ons manneke en voor ons.
Daarom een grote dank aan Stichting Kanjerwens. Een dankjewel is eigenlijk te weinig voor wat we voelen en willen zeggen.
Patrick Kluivert en FC Barcelona. Zoveel dank voor alles. Zoveel dank dat jullie Rob hebben laten stralen. En niet alleen Rob daardoor. Bedankt voor de gastvrijheid.
Ook een speciale dank aan Transavia, NH hotels en La taverna de Barcelona, die deze trip extra speciaal hebben gemaakt.
Y Joaquin .. mi hijo Argentino. Muchas gracias.

2 opmerkingen:

Wilma zei

Ben je gestopt met bloggen?
Jammer.

Time Machine zei

Wat een abrupt einde van je site, hopelijk betekent dit niet een einde aan waar je al jaren vrees voor hebt...