dinsdag 25 februari 2014

25/02 herstellen

En zo konden we gelukkig vrijdag weer allemaal in ons eigen bed slapen. De bank in de kamer werd zaterdag voor de zoveelste keer omgebouwd tot bed om zo Rob goed te kunnen laten zitten met de voet omhoog. Deze ochtend moesten we ook het verband afhalen en zo konden we voor het eerst zien hoe het eruit zou zien met 4 tenen.
Gelukkig viel alle reuze mee. De wond zag er keurig uit en wij denken als je het straks niet weet dat het niet eens meteen opvalt dat er maar 4 tenen aan 1 voet zitten.
Goed werk dus. Wel had Rob koorts maar dat was toch wel te verwachten de dag na OK. Rob bleef toch wel rustig deze dag. Ik besloot zelf om toch ook even naar de wedstrijd van Myrne te gaan kijken en ook even bij Wiese. Beide moesten turnen.
Thuis gekomen maar weer aan de slag met meten en medicijnen. De bloeddruk van Rob was erg laag, dus ik besloot om ook het infuus iets hoger te zetten.
De rest van de dag was rust het belangrijkste voor Rob. Opa Pieter kwam nog samen met Ank en Rob werd ineens weer boos etc. Toch een kwestie van zich niet goed voelen en eigenlijk meer willen kunnen dan gewoon kan.
Stan, Gijs en John gingen 's avonds naar NEC-PSV en wij bleven gewoon rustig op de bank zitten.
Zondag smeekte de turnmeiden dat ik mee les ging geven en dan toch maar over je hart strijken. Rob was zover klaar met verzorging en dus even mee op en neer naar Rosmalen.
Ook de rest van de dag maar echt rustig aan doen. Het vreemde was wel dat ondanks dat op OK de colon zo goed gespoeld was, er nog steeds van alles uit kwam. Heel vreemd. Ook de koorts bleef nog wat aan.
Maandag was Rob eigenlijk best fit en hij wilde naar school, dus zo gezegd zo gedaan. Voormiddag leek nog redelijk te gaan al had Rob wel een kleine woede uitbarsting gehad. 's Middags moest ik toch mee naar school vanwege de antibiotica en daar gebeurde wat ik eigenlijk ook had moeten zien aankomen. Rob stortte volledig in elkaar. Ineens een gigantische huilbui. Ik besloot hem mee naar huis te nemen en de rest van de middag zat Rob heel stil op de bank.
De wond op zich gaat goed. Wel is zijn voet wat gezwollen. Maar dat kan ook nog zeker. De artsen maar gemaild met alle resultaten. Maar het antwoord was een beetje verwarrend. Eigenlijk zou er niet veel meer uit zijn colon mogen komen. Maar wat is nu veel? Voorheen kwam er niks.
Vandaag heb ik Rob maar thuis gehouden. En dat was maar goed ook. Rob moet echt even bijkomen van alles. De antibiotica moet nog twee dagen. Hoe we daarna verder moeten weten we niet. Is het verstandig om een onderhoudsdosering te geven? Nog afspraken maken? Dus maar weer mailen.
Er is momenteel een flinke discussie over mailen met artsen. Het zou niet veilig genoeg zijn. Maar mail is momenteel wel de enige mogelijkheid om korte lijntjes met de artsen te houden. Ja en wat is niet veilig? Wat hebben andere aan gegevens als: 39,5 CRP 50 HB 7,6  Niks toch?
De mail is momenteel te belangrijk voor bv chronisch zieken. Telefonisch zijn de artsen bijna niet te bereiken en met de mail kunnen ze zelf kijken wanneer ze antwoorden en wanneer het echt spoed is. Nee laat mij maar mailen, dan neem ik die veiligheidsrisico's wel voor lief.
Ook verscheen er nog een blog van mij op Gezondtotaal.nl Klik hier voor blog Hier wordt uitgelegd waarom verhuizen noodzakelijk is en waarom er geld ingezameld moet worden. De veiling is ondertussen uitgebreid met fantastische artikelen. De schoenen van Ruud van Nistelrooy en van Boudewijn Zenden en van Marc van Bommel. Allen gesigneerd. Link naar veiling .
Sorry dat we zo moeten vragen. Ook wij hebben hier een grote schaamte voor aan de kant moeten zetten. Gewoon omdat we Rob een beter en zelfstandiger leven gunnen.
Nu hopen dat Rob goed gaat herstellen. En vooral dat er geen complicaties meer komen voor de operatie eind april aan de blaas.

Geen opmerkingen: