dinsdag 17 september 2013

17-09 beslissing uitgesteld

Gisteren was het weer even een ochtendje Radboud. Omdat Rob al om 9.30 bij Dr Draaisma moest zijn gingen we al vroeg op pad. Ondanks dat het toch ochtendspits was, waren we binnen het uur in het Radboud.
En terwijl Rob net een verpleegkundige had gestrikt voor het voetbalspel, werden we al binnen geroepen. Gewicht had ik zelf al gedaan 23.1 en lengte werd gemeten. Maar zoals altijd lukt dat eigenlijk niet. Spanwijdte is 1,27 dus we denken bij benadering dat Rob ongeveer 1.25 moet zijn.
Dr. Draaisma kwam al binnen en zoals altijd vertelde Rob dat het goed ging met hem. Wel vertelde Rob eerlijk dat hij toch wat vaak buikpijn had.
De kinderarts vond Rob er goed uitzien. Eigenlijk groeide hij nu weer erg hard en besloten werd om de TPV te verlagen naar 700 ml per dag en vocht te handhaven op 230 ml.
Ik liet Draaisma ook de teen van Rob zien, die inmiddels al weer 8 weken kapot is. Maar gelukkig ziet de teen er wel rustig uit. Maar wel goed in de gaten houden. De enkel van Rob die regelmatig dik en blauw wordt liet ik ook meteen beoordelen. Draaisma vond ook dat de knik in de enkel wat raar was. Het leek wel of de voet er naast staat zei hij. Dus moesten we voor de zekerheid maar een foto laten maken.
Daarna kwam Dr. Levitt ter sprake. Tenslotte moeten we daar 9 oktober naar toe. Ik vroeg aan Draaisma of hij geen tijd had om mee naar Rotterdam te gaan, maar het was nu wat kort dag om dat nog te regelen. Misschien een optie om Marc Levitt naar Nijmegen te halen, maar een mailtje in de middag maakte als snel duidelijk dat dat helaas niet kon. Jammer want liever met zijn allen aan tafel. Dat zou mooi geweest zijn.
De octreotide kwam ook te sprake. En eigenlijk durft niemand de knoop door te hakken. Nu eerst 9 oktober maar afwachten.
Vandaag maar geen bloedprikken om Rob maar een keer niet te pesten. Daarna maar snel naar de Röntgen. Als er iets niet goed zou zijn dan zou Draaisma wel een keer bellen en anders een TC over 3 weken en over 6 weken weer op de poli.
De foto was ook snel gemaakt, als stond op de aanvraag dat er een foto van de voet gemaakt moest worden, maar ik dacht toch echt dat het om de stand van het enkelgewricht ging dus liet ik ze toch daar maar een foto van maken.
En al om 11 uur waren we weer thuis. Niet veel veranderd alleen nog een receptje met ijzer omdat het ijzergehalte te veel op het randje blijft. Steeds net voldoende en nooit echt goed.
In de middag kon Rob weer gewoon naar school.
Nu de komende tijd nog een leuk programma. Morgen het kinderfeest van Wiese die in de vakantie jarig was. Donderdag is Luuk jarig en wordt hij alweer 10 en vrijdag is het alweer de verjaardag van Rob. Weer een jaar erbij. Het blijft toch steeds bijzonder.

Geen opmerkingen: