donderdag 1 september 2005

De zwangerschap van ons vijfde kindje


Over een paar weken vindt u hier informatie over de geboorte van ons 5de kindje. Helaas is daarbij een open ruggetje geconstateerd. Wij zullen proberen u op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt en nog gaat gebeuren. We beginnen er zo spoedig mogelijk mee. Misschien is het voortraject ook al interessant. Dus je leest het allemaal nog wel.

Over 4 weken wordt in ieder geval het kindje gehaald met een keizersnede. Dit omdat de baby nog in stuit ligt. We weten pas sinds 3 weken dat ons kindje een open ruggetje heeft. De eerste 2 weken waren zeer onzeker. Er moest nog onderzocht worden door de kinderneuroloog van het Radboudziekenhuis in Nijmegen in hoeverre deze spina bifida van invloed is op het leven van ons kindje. Op 18 augustus kregen we dan we de uitslag. Het was allemaal ernstiger dan je van te voren denkt. Eerst denk je nog ach het ruggetje wordt dicht gemaakt en straks is alles weer goed. Maar dat was dus allemaal niet zo.

De afwijking is daarvoor te groot. Ons kindje zal nooit goed kunnen lopen en de kans is groter dat het in een rolstoel terecht komt. Ook allerlei andere dingen zal het nooit kunnen, maar daarover kan ik nog niet goed vertellen. Maar veel wordt pas duidelijk na de bevalling.
Wel zijn ze fantastisch in het ziekenhuis. Tijd genoeg en niks is teveel. Ook een maatschappelijk werkster begeleid ons en zij gaf ons het advies om deze site te maken. Dit om straks het telefoon verkeer te ontlasten. Zo kan iedereen lezen die belangstelling heeft, lezen hoe het met ons kindje gaat. Volgende week donderdag moeten we weer terug naar Nijmegen naar de gynaecoloog. Dus dan hoor je weer meer.

Geen opmerkingen: