dinsdag 27 maart 2007

27-03 lekker buiten, echo was prima

Donderdagmiddag moesten we ons melden bij welzorg in Den Bosch. Daar werd er voor Rob een geschikte rolstoel uitgezocht. Uiteindelijk werd het er 1 die ook in een slaapstand gelegd kon worden. Kindjes van anderhalf vallen namelijk nog in slaap, en om altijd een buggy en een rolstoel mee te nemen, is nog al wat veel. Maar toen ze hem wilde bestellen, kwamen ze erachter dat de gemeente eerst weer een goedkeuring aan alles wilde geven. Dit maakten ze niet vaak mee. Ach ze willen continu de vinger in de pap houden, dus diezelfde dag maar weer een brief gestuurd, dat blixembosch de andere rolstoel terug wil en dat ik vertrouw op hun snelle medewerking.
Maandag was weer therapiedag. Rob kreeg zijn schoenen weer aan, en wat denk je! 2 uur later helemaal onder de galbulten. Dus nu weten we definitief dat het aan de schoenen ligt.
Vandaag echo van de baby. Die groeit goed en alles ziet er prima uit. Wel is ie heel druk. Maar dat is wel leuk. En voor de rest van de dag. Eindelijk goed weer dus lekker buiten rondspelen.

dinsdag 20 maart 2007

20-3 onder de galbulten

Gisteren deed Rob het fantastisch bij de therapie. Met behulp van zijn kokers en tafeltjes, lukt het hem al om te staan. Het kost nog veel moeite maar het lukt.
Ook nog maar even naar de gemeente gebeld of de aanvragen voor de rolstoel en verbouwing al gedaan waren. En inderdaad was alles weg.
's-middags maar weer naar de huisarts. Zijn benen gaan kapot van de kokers. De dokter wilde zien of het een allergische reactie is of drukplekken. Het is waarschijnlijk beide. De galbulten zijn ook ontstaan sinds die nieuwe schoenen. Misschien is het toeval, misschien niet. Dus binnenkort terug voor andere schoenen.
Vandaag zit Rob helemaal onder. Van top tot teen. Afgelopen nacht was een ramp voor hem. Heel veel jeuk. Dus maar weer aan de medicijnen, zodat in ieder geval de jeuk afneemt. En de schoenen krijgt Rob even niet meer aan.

donderdag 15 maart 2007

15-03 nieuwe nachtspalken

Terwijl ik nog dacht op maandag naar de burgemeester te gaan voor de rolstoel, moesten we om half 5 op gesprek bij de wethouder. Ze wilde ons uitleggen hoe de procedures waren, waaraan zij zich moesten houden. Kortom, volgens mij vond ze dat kassagedoe maar niks. Ze gaan nu uitzoeken wat de goedkoopst efficiente oplossing is ten aanzien van de verbouwing. Ze zoeken het maar mooi uit, zolang ze maar niks proberen te rekken, anders krijgen ze vaak telefoon.
Dinsdag was het weer vroeg naar Nijmegen om zijn nachtspalken op te halen. Een hele constructie is het weer. Het is de bedoeling dat zijn rotatie van zijn onderbenen verminderd. Nou maar hopen dat Rob ermee kan slapen.
Woensdag waren zijn galbulten weer heel erg. Toch maar weer de dokter gebeld. Weer een medicijn erbij.
Verder is er geen 1 kast veilig voor Rob. Overal probeert hij uit wat erin zit.

donderdag 8 maart 2007

08-03 De macht van televisie

Wat ik gister nog niet gemeld heb, is dat ik serieus contact heb gehad met het programma Kassa. Zij hadden de zaak in behandeling. Alle gegevens waren doorgefaxt. Als alle moeite niet had geholpen, zou de zaak op televisie komen.
Gisteren belde ze op dat Kassa contact had gehad met de gemeente, om opheldering te vragen over de zaak. En je zult het geloven of niet. Maar vandaag al belde de wethouder dat Rob alsnog de rolstoel krijgt!!!!!!! Ze zei dat ik contact had gehad met kassa, maar dat dit hun besluitvorming niet had beinvloed. Ze hadden een versnelde procedure ingeschakeld mbt het bezwaarschrift en ook hun jurist had naar de zaak gekeken. Wat mensen bang zijn om negatief in het nieuws te komen. Want dat is echt slecht voor het imago van de gemeente.
Ook moeten we maandag bij de wethouder komen, om te kijken wat er noodzakelijk is bij de woningaanpassing. Kijk zelf dat gaat in 1 keer versneld. Heerlijk, dus niet al ons werk voor niks geweest. Het heeft me uren denkwerk, zoekwerk en typwerk gekost. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Er valt echt een last van mijn schouders. Het is nog niet te bevatten!! Echt blij!!

07-03 Afwijzing verbouwing

De titel zegt genoeg denk ik. De brief met daarin de afwijzing voor de aanpassing van de woning lag vandaag in de bus. Rede: omdat Rob nog geen rolstoel heeft, zijn er nog geen ergonomische redenen om het huis aan te passen. GROM GROM. Dus net wat ik dacht.
Slim he van de gemeente: als we Rob nog geen rolstoel geven, hoeven we lekker nog geen kosten te maken voor de verbouwing. Briljant zijn we.
Nou dus niet. Die verbouwing is niet alleen voor de rolstoel, maar ook voor de badkamer i.v.m. verzorging. En als ze Rob zo graag in de buggy hebben, vergeten ze dat je niet de hele tijd de buggy de trap op en af kan sjouwen. Want boven is het speeldakterras.
Dus o.a. deze argumenten meteen in een bezwaarschrift gezet en opgestuurd.
Verder heeft Rob vandaag zijn kokerschoenen gekregen. Deze zijn bedoeld om mee te leren staan. Mooi zijn ze echt niet, maar als het goed is zijn ze alleen nog maar om uit te proberen. Als het goed gaat, krijgt hij definitieve kokers.
08-03 Rob zit onder de uitslag. De huisarts constateerde galbulten. Kan er nog wel bij.

donderdag 1 maart 2007

01-03 ROLSTOEL AFGEWEZEN

Nadat Luuk als laatste de griep had gekregen, kregen we vandaag de uitslag van de gemeente m.b.t. de uitspraak van de rolstoel binnen. En wat denk je: AFGEWEZEN. Echt helemaal woedend zit ik dit te typen. Ze zijn van mening dat.... Ach ik zal ze letterlijk citeren. Komt ie: Gezien de leeftijd van uw zoon is er geen sprake van een verplaatsingsprobleem binnenshuis. Een kind tot 4 jaar is gezien zijn leeftijd voor verplaatsingen binneshuis afhankelijk van zijn ouders. Daarbij komt dat uw zoon in staat is zich over korte afstanden tijgerend te verplaatsen. Er is in de situatie van uw zoon geen toepassing gegeven aan hardheidsclausule, omdat er geen onbillijkheden van overwegende aard zijn
Door het inzetten van een algemeen gebruikelijk middel zoals een buggy, wordt een kind tot 4 jaar niet belemmerd in contact met leeftijdgenootjes.
NIET TE GELOVEN!!!!!!!!!
Alle andere argumenten zijn niet beoordeeld. Rob moet buitenshuis dus maar passief in een buggy blijven zitten en mag dan niet spelen. Want buiten rondkruipen is geen optie.
Dus maar meteen een brief geschreven naar de burgemeester, want dit is bij de konijnen af.
Oh ja en het programma Kassa is ook al op de hoogte.