vrijdag 26 januari 2007

26-01 voetje wordt iets beter

Afgelopen maandag moesten we eigenlijk naar blixembosch, maar aangezien Rob dinsdag toch niet kon zwemmen i.v.m. zijn voetje en Luuk naar de dokter moest, omdat hij zondag gevallen is en zijn arm sindsdien niet meer bewoog, heb ik de therapie naar dinsdag verzet. Dus met Luuk naar de dokter. Ik nam Rob even mee om nogmaals naar zijn voet te laten kijken. Luuk bleek zijn elleboog uit de kom te hebben. Vandaar dat hij zondag zo moest huilen.
Nadat de dokter zijn arm terug had gezet kon hij alles weer. Rob zijn voet zag er niet zo goed uit. Advies: 2 keer per dag in de soda en goed zalf erop doen en netjes verbinden.
Woensdag hadden we kinderfeest van Gijs bij dippie doe. Dat was echt heel leuk. De kinderen vonden het fantastisch en Rob kon daar ook zijn best spelen. In zijn rolstoel trok hij wel veel aandacht, maar gelukkig kon hij in het kindergedeelte uitstekend rondkruipen.
Vrijdag zag zijn voet er eindelijk er wat rustiger uit. Wel is zijn wond nog open, dus maar hopen dat dat snel een beetje dicht gaat.

maandag 22 januari 2007

20-01 een lekker druk weekje

Afgelopen dinsdag was het huilen met de pet op bij het zwemmen. Rob vond er niks aan! Hij hing het liefst tegen mij aan. Hij houdt momenteel niet van dokters en therapeute.
Woensdag was het al het zelfde liedje bij die man die zijn nieuwe hoge schoenen moest aanmeten. Tjonge je moet echt van zijn lijfje afblijven. Niks onderzoeken. Laat hem met rust.
Donderdag weer naar Blixembosch voor de passing van zijn eigen statafel. Ook werd definitief zijn hoog/bed besteld. De statafel konden we meteen meenemen. Zijn bed komt over 6 weken.
Vrijdag naar Nijmegen. Maar deze keer niet voor Rob. Het blijkt namelijk dat Stan, Myrne, Gijs, Luuk en Rob er een broertje of een zusje bijkrijgen!!! Op de echo was al een hartje te zien! 21 augustus ben ik uitgeteld.
Nu we toch in Nijmegen waren maar meteen even zijn nachtbeugels laten aanpassen. Zijn benen zijn langer en dunner geworden. Dus ze passen niet meer. We moeten een keer terug komen, want er valt niet meer veel van te maken.
Zaterdagmorgen was Rob zijn voet ontstoken. Dus de huisartsenpost bellen voor advies. Moesten we meteen komen, omdat het gevaarlijk is, omdat Rob geen gevoel heeft in zijn voeten.
Dus maar naar Veghel. Blijkt het een bacteriele/schimmelinfectie te zijn. 2 zalfjes mee en het advies om het goed te verbinden. Ok. Doen we.

dinsdag 16 januari 2007

week 2 Virusinfectie in de mond

De hele week is Rob nog goed ziek geweest. Wat bleek nou. Hij had een virusinfectie in zijn mondje. Gevolg heel zijn tandvlees ontstoken en veel pijn bij het eten. Dat laatste deed Rob dan ook niet meer goed. De vrijdag toch maar even langs de huisarts geweest en daar kreeg hij een verdovingszalfje voor op zijn tandvlees.
s' Nachts sliep Rob ook heel slecht. Gelukkig begon hij zaterdag weer te eten.
Afgelopen zondag is Gijs geslaagd voor zijn zwemdiploma en Rob kon zich in Lommel uitkuren op de vrijeoefeningvloer waar Myrne een oefenwedstrijd moest turnen.
Het was een druk weekend met veel sporten, maar wel heel mooi.

woensdag 10 januari 2007

08-01 2007 Spreidbroek eindelijk uit.

Vanmorgen was het echt spannend, want misschien mocht eindelijk die spreidbroek uit. Maar eerst kwamen we erachter dat Rob koorts had. Dus maar even de uroloog gebeld, want we moesten toch naar Nijmegen. Meteen aanrijden en weer via katheter urine opvangen. Zo gezegd zo gedaan dachten we. Toch eerst maar even foto's heupen en onderbenen. Daarna was het wachten op de orthopeed. Ondertussen deed de verpleegkundige een verwoedde poging om urine af te nemen, wat wederom niet lukte, dus maar even een verblijfskatheter.
De orthopeed kwam binnen en viel meteen met de deur in huis: de spreidbroek hoeft overdag niet meer gedragen te worden. Helaas lieten de foto's zien dat de heupen niet verder hersteld waren en dus moeten we dit accepteren en maar hopen dat de heupen nooit uit de kom gaan. Maar dat verwacht hij niet. Dus dat was slecht bericht bij een goed bericht. De onderbenen waren inderdaad gedraaid, maar daar doen we voorlopig even helemaal niks aan. Laat Rob nu maar eerst werken aan zijn ontwikkeling. Een daar waren we het allemaal mee eens!
Daarna weer opweg naar urologie. De urine die eigenlijk in zijn katheter moest zitten zat in zijn luier, dus was weer niet goed. Nu druppel voor druppel er met een spuit alles uithalen. De urine was schoon. Dus dat was goed. De kinderarts in Eindhoven werd gebeld, omdat Rob toch koorts had. We moesten ons in Eindhoven op de eerste hulp melden.
Op naar Eindhoven! Om half 4 waren we daar. Om 16.15 werd Rob nagekeken. Er werd bloedgeprikt en er werden longfoto's gemaakt. Alles uitslagen waren redelijk goed dus zal het wel weer een virusinfectie zijn.
Om 18.15 eindelijk thuis. Een lange dag voor Rob die het ziekenhuis niet echt leuk meer vindt. Hij huilt bij de onderzoeken en de doktoren worden kritisch bekeken. Rob had het 's middags helemaal gehad en veel huilbuien waren het gevolg.
Gelukkig kwam dinsdag zijn lach weer terug.

dinsdag 2 januari 2007

2-01-07 GELUKKIG 2007

Oeps dat is lang geleden dat ik iets geschreven heb. Gelukkig is Rob goed hersteld van zijn longontsteking. De antibiotica lieten wel zijn darmen veel te goed werken, maar dat houdt wel in dat de verstopping nu over is.
Rob rijdt al vrolijk rond in zijn rolstoel. Het gaat echt goed. Binnen een week had hij door hoe die stoel werkte en hij komt nu overal. Al kan hij doordat de rolstoel is aangepast aan zijn spreidbroek nog maar 1 wiel tegelijk draaien. Dus rijdt hij soms wat rondjes, maar Rob komt toch wel waar hij wil en de zak met krentenbollen was dan ook niet meer veilig.
We hebben een drukke tijd gehad met de kerst en oud op nieuw. En toch ging de verzorging voor Rob gewoon door. De andere kinderen sliepen voor de kerst bij mijn ouders, omdat ik ook volop mee moest helpen. (papa mama bedankt!!!)
Nog iets leuks. Onze Stan was bij de wedstrijd PSV-ADO mascotte van de wedstrijd. Hij mocht met de reservespelers mee intrappen. Met Salcido mocht hij het veld op en na de wedstrijd mochten Stan Gijs en ik naar de spelershome. Dus met veel handtekeningen en foto's rijker gingen we naar huis. Kijk op supver-psv.nl bij sfeerreportage ADO naar foto's. Zie je onze Stan tussen de grote mannen.
Morgen beginnen we weer aan normale leven. Naar Catharina ziekenhuis Eindhoven voor longfoto's. En maandag hopen we dat de foto's van de heupen eindelijk goed resultaat geven. Ik ben de spreidbroek beu. Dus duimen.